Ljubav ili prijateljstvo pitanje je sad

ljubav ili prijateljstvp

Ljubav i prijateljstvo često su toliko slični da ih je teško razlikovati. Ipak…

Prijateljstvo:

Osnova prijateljskog odnosa je podrška u zlu i dobru, ali nije li tako i u ljubavi?
 Prijatelji imaju jaku vezu i podržavaju jedni druge, bez obzira na sve. S prijateljima se smijete, plačete, razgovarate. Imate zajedničke interese, hobije, niste ljubomorni ako vaš prijatelj ili prijateljica ima i druge prijatelje. Poštujete jedno drugo i to je na prvom mjestu. Kada stvari idu dobro ili loše, podijelite to sa svojim prijateljima.
S ljubavlju je isto. No u prijateljskom odnosu ne možete ni zamisliti da imate intimne odnose, fizičke odnose s prijateljem – to je isključeno. Jer ako su vaši osjećaji previše snažni tako vas jako zaboli neki propust prijatelja, tada je vrijeme da se malo preispitate, jer iza toga se mogu kriti romantični osjećaji. Nećete se na prijatelja naljutiti ako vam brzo ne odgovori na SMS poruku, zar ne? Ali hoćete biti povrijeđeni ili ljuti ako su u pitanju ljubavni osjećaji.

Zaljubljenost:

Intimna strana, seksualna ne spada pod prijateljstvo. Prijatelji ne osjećaju seksualnu želju jedno prema drugom. 
Ako mislite stalno kako usrećiti nekoga ili kako mu stalno držati pažnju na sebi, to je zaljubljenost. Kada te je na bilo koji način povrijedila i čak se ni ne ispriča za to, ali ipak opraštaš i patiš, ali šutiš – to je opet zaljubljenost.
Kada vam je lijepo u bilo kojoj situaciji, a te osobe nema – želite je uz sebe… I to je zaljubljenost.
Kada znate sve njezine / njegove mane, ali se fokusirate samo na pozitivne stvari i prihvaćate je onakvom kakva jest bez da prigovarate ili, u suprotnom, da prigovarate previše i to je ljubav. Na kraju, svi mi dobro znamo što je ljubav ili zaljubljenost. Srce zadrhti kada vidite tu osobu, ali ne zadrhti kada vidite prijatelja, zar ne? Razmišljate praktički stalno o njoj ili njemu i samo čekati susret. Čak možete potiskivati želju za fizičkim odnosom, ali tu su drugi znakovi koji ukazuju da je u pitanju više od prijateljskih osjećaja. Ako vam smeta što uvijek nije dostupan / dostupna, što provodi vrijeme s nekim drugim i ima interese koji ne uključuju vas, to je opet zaljubljenost. Ne javlja se duže vrijeme? Smeta vas to. Površno odgovara na poruke? I to vas povređuje. Kad brojite vrijeme dok čekate da vam se javi, a tu spada stalno gledanje na sat.
U biti, nije teško srcu znati da voli.
Nera